donderdag 3 oktober 2013

Nieuw Elbow-album uit in maart 2014, ook een live-dubbelaar/dvd op komst

Bron: Kicking The Habbit

Na een periode van stilte geeft Elbow ons een kijkje in de nabije toekomst van de band. Een nieuw, zesde album is in de maak in de eigen Blueprint Studios in Selford; de opvolger van Build A Rocket Boys! (2011) moet uitkomen op 10 maart 2014, aldus de bandwebsite. Dat lijkt ver weg, maar voor je het weet is het alweer lente. 



Bovendien volgt er eerst - keurig op tijd voor onder de kerstboom - een live-cd/dvd: Live At Jodrell Bank. Een registratie van een concert op een locatie vol telescopen.

De registratie van dat concert uit juni 2012 komt uit op dubbel-cd en dvd: de plaatjes zouden zomaar eens mooi kunnen zijn als we dit verslag in de krant zo lezen. Ook Sigur Rós en Flaming Lips gaven al eens optredens op die plek.
Ook al is de release van het nieuwe album nog ver weg, voorbestellen kan nu al. Of je houdt je geld nog even vast voor als er binnenkort een concertdatum bekend gemaakt wordt: de tournee langs een reeks grote Engelse zalen voor april 2014 is al aangekondigd. Tickets hiervoor gaan op vrijdag 4 oktober in de verkoop.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten