woensdag 11 september 2013

Concertverslag Sean Rowe in 013 in Tilburg dinsdag 10 September 2013


Foto - en concertverslag en videofragmenten van het optreden Sean Rowe dinsdag 10 September 2013 in de kleine zaal van 013 in Tilburg

 
Gisteravond samen met André naar het optreden van Sean Rowe geweest.
Wat een avond en wat een stem. Verbazingwekkend dat een man alleen met gitaar en mondharmonica je één uur en drie kwartier kan blijven boeien.
 

Wie is Sean Rowe?
Een singer-songwriter met schuurpapieren stem en tevens natuurkenner: Sean Rowe is een eigenzinnige persoonlijkheid. Deze folkzanger in hart en nieren begon in 2003 met de band Mudfunk. Hiermee schreef Rowe het nummer ‘Wrong Side Of The Bed’, wat later op zijn eerste solo-album ‘Magic’ terecht kwam . Voordat dit debuutalbum vorm begon te krijgen, trok Sean Rowe de natuur in. Nee, niet om zielige liedjes te schrijven in een afgelegen hut, maar gewoon om onderzoek te doen. Desalniettemin blijft de natuur een inspiratievolle omgeving en hier werd dan ook de eerste hand gelegd aan ‘Magic’. Het album kwam uit via ANTI Records en kreeg meteen goede recensies in de VS. In Europa bleef het succes uit. Eind vorig jaar kwam zijn nieuwe album ‘The Salesman And The Shark’ uit. Wederom een ijzersterk album vol mooie, licht schurende singer-songwriter, folk en roots muziek. Die schitterende rauwe stem maakt het helemaal af!

Setlist.
Veel nummers van zijn laatste album "The Sales And The Shark"en een paar van zijn debuutalbum "Magic". Tevens een aantal nieuwe nummers van zijn toekomstige album,dat begin volgend jaar gaat uitkomen. En twee mooie covers gehoord (Willi Dixon's Spoonful en Johnny Cash's The Long Balck Veil. Prachtig!!






En tenslotte een mooie live momenten......

.

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten