dinsdag 4 februari 2014

Concert Birds Of Chicago in de Lievekamp in Oss



  Concert Birds Of Chicago in de Lievekamp in Oss - zaterdag 1 februari 2014


Afgelopen zaterdag genoten van een prachtig optreden van de Amerikaanse band "The Birds Of Chicago". De band bestaat uit JT Nero en Allison Russell en met gastmuzikanten uit Londen Will Waghorn op drums en afkomstig uit Nederland Bart de Win op toetsen en accordeon.

Het is de tweede keer dat ik deze band live zie. Vorig jaar nog op een koude winteravond in café Meneer Frits in Eindhoven. Toen bekend werd dat ze weer naar Nederland zouden komen was een kaartje snel gekocht. En wat een avond is het geworden. In een mooie zaal met goed geluid werden de liedjes intens en met veel plezier vertolkt. 
Dit was een tweede optreden na een lange periode van stilte. De geboorte van hun eerste kind (inmiddels zijn ze een echtpaar) was daar de oorzaak van. Deze stilte heeft ook geresulteerd in een aantal nieuwe nummers die deze avond voorbij kwamen en natuurlijk een aantal nummers van hun titelloze album van twee jaar geleden.

 playlist van de avond

Het optreden vorig jaar in Eindhoven vond ik prachtig (met gastspeler Peter Mulvey op gitaar) maar nu met drummer Will Waghorn erbij is de band nog beter. Het geluid is voller en ruimtelijker en songs krigen veel meer een live geluid.



 Ik las deze week de volgende quote en kan me er uitstekend in vinden.
"Langzaam maar zeker kruipen deze Birds Of Chicago onder je huid, waar ze blijven"
(van Herman vd Horst)


Hieronder een paar you tube filmpjes van het live concert:




Love kill Shadows





Remember wild horses


Slo Mo Daisy

2 opmerkingen: