zaterdag 30 november 2013

cd Billy Joe & Norah - Foreverly

cd Billy Joe & Norah - Foreverly



Aandacht voor een uitzonderlijk samenwerkingsverband in de muziek. Billie Joe Armstrong, in het dagelijkse leven frontman van Green Day en Norah Jones.Hij vult met Green Day volle stadions en speelt op grote rockfestivals en zij treedt het liefst op in knusse theaters. Norah Jones, de ideale schoondochter, en Billie Joe, zat recent nog in een afkickcentrum. Twee tegenpolen! Dus hoe kan het dat deze twee "vreemden van elkaar in de muziek" elkaar hebben gevonden?

Wat hen wel bindt zijn The Everly Brothers, en meer specifiek de in '58 verschenen plaat 'Songs Our Daddy Taught Us', een elpee met traditionals uit de rijke Amerikaanse geschiedenis. Hij speelde al langer met het idee van deze plaat te coveren. Hoe de twee elkaar gevonden hebben weet ik niet, maar de twee hokten eerder dit jaar negen dagen samen in een opnamestudio in Manhattan, en namen er - in de geest van toen - hun eigen versie op van de plaat.

'Foreverly' is een ontroerend eenvoudige plaat geworden. Foreverly' is niet hip of modern, maar wel ontwapenend, tijdloos én charmant. De samenzang is geweldig en de stemmen passen verbluffend goed bij elkaar. Luister naar het eerste nummer van de plaat (Roving Gambler) en je voelt je net of je terug in de tijd gaat. En dat drie kwartier lang. De plaat ademt die sfeer uit de tijd ook uit. En de titel van het album is natuurlijk duidelijk en gevat: Foreverly!!!








,

5 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Mieke, dank je voor het compliment :-). Probeer regelmatig op mijn blog wat over muziek te schrijven en vooral te laten horen!

      Verwijderen
  2. Hey Wilko, vind je blog erg leuk en informatief. Ik lees'm regelmatig. Wil je bedanken voor de tip van Foreverly, geweldige plaat. Groetjes, Bart

    BeantwoordenVerwijderen