woensdag 27 november 2013

Concert Cam Penner & Jon Wood in Café de Stad in Utrecht 24 November 2013

Concert Cam Penner & Jon Wood in Café de Stad in Utrecht 24 November 2013


Zondagmiddag genoten van een zeer mooi concert. Zoals vorige week al aangegeven in mijn blog over de nieuwe cd van Cam Penner dat de man (samen met Jon Wood) een aantal concerten in Nederland zou gaan geven.Vandaag gaven ze om 16:00 uur een optreden in Café de Stad in de Lange Jufferstraat in Utrecht.
Daar aangekomen zag ik buiten voor het café de beide heren al staan. Buiten in de kou met een sigaret en een groot glas bier. Cam herkende ik meteen maar dat was niet te missen met zijn grote zwarte baard. Even kort kennis gemaakt en de handen geschud.


Binnen was het nog rustig. Iets over vieren toen er ongeveer zo'n man of 20 binnen waren, beklommen beide heren het podium. Met een kleine pauze erbij hebben ze samen zo ongeveer 2 uur opgetreden. Het eerste gedeelte was zeer intens en intiem met alleen gitaren en mond harmonica (met een mooie uitvoering van Neil Young's Pocahontas). Na de pauze kwam het drumtoestel erbij. 
Veel nummers van zijn prachtige laatste cd  (To Build a fire).



Een erg mooi concert van twee heren die weten hoe je muziek moet maken en ook hoe je het zeer gevoelig over kunt brengen.

Grappig was dat Cam met name moeite had met het kleine podium (Had regelmatig "ruzie"met de microfoonstandaard bij het drumtoestel) en op een gegeven moment viel de trommel van het drumtoestel bijna van het podium.

Na afloop natuurlijk de laatste cd gekocht met handtekening van beide heren erop. Een bedankje weer de handen geschud. Voldaan terug naar huis met een mooie herinnering van een geweldig warm optreden op de koude zondagmiddag in Utrecht. 

Hieronder een kleine indruk van het concert met video fragmenten.

















2 opmerkingen:

  1. Leuke blog gemaakt Wilko, mooi geheel, maar nog leuker dat je er zo van genoten hebt :-)

    BeantwoordenVerwijderen