donderdag 4 april 2013

Foto's van het Concert Birds Of Chicago Mr Frits Eindhoven 25 Maart 2013

Birds of Chicago Concert : Ad van Meurs Presenteert bij Mr Frits Op Maandag 25 maart 2013

Birds of Chicago is zo’n folkduo dat je maar zelden hoort. Natuurlijk, we kennen Allison Russel als de schitterende leadzangeres en songwriter van de Canadese supergroep ’Po’Girl en de Amerikaanse J.T. Nero (The Clouds) als een soulfull singer-songwriter. Maar samen voltrekt zich een muzikale gebeurtenis, waar de vonken van af spatten. Uit hun eigen bio: ‘Allison Russell clarion voice wraps around the broken country-soul croon of J.T. Nero, delivering their tales of hope, despair and… seahorses. Echoes of mountain gospel, doo wop, and classic soul, with back porch instrumentation. Two of the most compelling new voices in American music’.
Peter Mulvey: Dat de Amerikaanse singer-songwriter Peter Mulvey een bijzondere artiest artiest is blijkt wel uit het feit dat hij zijn laatste toer in Amerika per fiets deed. Zijn sterke bluesy songs en zijn warme, en doorleefde stem maken hem tot een welkome gast op internationale podia. Peter Mulvey bedient zich van meerdere stijlen en doet dit met opvallend groot gemak met elementen uit de Ierse folk, americana en rock; alles gemixed, zoals hij dat kan.
























1 opmerking:

  1. Een mooi concert op de kille koude winterse lente dag. Samen met Ellie en Andre genoten van een mooi sfeervol intiem concert. Goede muziek, sterke muzikanten en een goede sfeer. Nr Frits zat bomvol en het publiek was enthousiast.

    Veel nummers van hun debut cd en na de pauze nieuwe nummers (zelf uitprobeersels zonder titel).
    En niet vegeten een sterk voorprogramma van Peter Mulvey, die ook als gitarist met de band meedeed samen met lokale toetsenist uit Nuenen Bart de Win.
    NA afloop even met Peter gesproken en natuurlijk de handtekeningen van Peter, Allison en JT op de cd laten zetten!.

    BeantwoordenVerwijderen