vrijdag 22 maart 2013

Concert: Heritage Blues Orchestra in Cuijk Donderdag 21 Maart 2013

Concert: Heritage Blues Orchestra in Cuijk Donderdag 21 Maart 2013
 
 
Genoten van een mooi concert in de schouwburg van Cuijk, onderstaande foto's ("geleend" vanTheo Looijmans vanaf FB) geven een aardige impressie. Jammer dat het publiek een beetje tam was (schouwburgpubliek?) Leek een beetje over te slaan naar de band (metname Chaney was niet zo erg geinspireerd) Maar desondanks een geweldige band, een mooie combinatie van stijlen!!! Ben zeer benieuwd naar de volgende plaat waar veel eigenwerk op zal staan.
 
 
 
 
De Amerikaanse band Heritage Blues Orchestra trad voor het eerst in Nederland op afgelopen North Sea Jazz Festival. De band is in maart terug voor slechts 5 optredens en wel in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Heerlen en... in Schouwburg Cuijk op donderdag 21 maart, 20.00 uur.
Hun debuutalbum 'And still I rise' is wereldwijd zeer lovend ontvangen; in Nederland behoorde de cd zelfs tot de bestverkopende bluesalbums van 2012. De cd werd bovendien genomineerd voor een Grammy Award in de categorie Best Blues Albums 2012, en voor twee Blues Music Awards 2013 in de categorie Best Album & Best Traditional Blues Album.
Heritage Blues Orchestra is een negenkoppig bluesorkest uit Amerika dat alom wordt geroemd om de manier waarop de blues in een energiek nieuw jasje gestoken wordt. Invloeden uit Chicago, New Orleans tot aan de Mississippi Delta mengen zich wonderwel in de sound van het orkest. De veteranen Bill en Chaney Sims en gitaarlegende Junior Mack zijn de drie frontleden; voor de extra swing tekent de ritmesectie, de drie blazers en mondharmonicavirtuoos Matthew Skoller.

 

 







 
 
 
Een van de de hoogtepunten het nummer Hard Times (fragment uit een ander optreden):
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten